MENU

3d-printpennen

Maak kennis met dé nieuwste techniek van dit moment: de 3d-printpen! Dit is een goedkopere oplossing voor iedereen die graag creatieve 3d-prints willen maken, in plaats van een kant-en-klare blauwdruk aan te leveren aan een 3d-printer en deze automatisch uit te laten printen. Met de pen kun je hele bijzondere nieuwe creaties in drie dimensies maken. Omdat je alles zelf moet maken stimuleert dit de creativiteit en het ruimtelijk inzicht.    

Het werkt als een gewone pen die je vult met stukken plastic, de zogeheten filaments. Gebruikers kunnen met het gesmolten plastic op een stuk papier ‘tekenen’ alsof ze een echte pen in handen hebben. Bij het maken van verticale prints kunnen gebruikers de uitvoer van gesmolten plastic vertragen, zodat nieuwe laagjes meer tijd krijgen om te stollen en de vers gespoten ‘inkt’ niet inzakt. Op deze manier kun je dus in de ruimte tekenen en maak je de meest bijzondere werken in 3d. In deze workshop werk je in kleine groepjes, per groepje is er 1 pen beschikbaar. Je overlegt over wat je gaat maken en op welke wijze je dit gaat doen. 
Ga aan de slag en maak je eigen creatie dit kan van alles zijn; bouwwerken, eten, drinken, mensen, figuren, voorwerpen, dieren, fantasiefiguren, enz. Het werk droogt snel op zodat je aan andere leerlingen jullie creatie kan laten zien.
Denk in dimensies met deze bijzondere workshop!

Details van de activiteit

Binnen/buitenschoolse activiteit
Binnenschoolse / opschoolse activiteit
Lesduur
120
Maximaal aantal kinderen
30
Minimaal aantal kinderen
5
Aantal lessen
1
Doelgroep klas
Groep 7, Groep 8
Beschikbare tijden
Het gehele schooljaar
Kerndoel
Mens en samenleving, Natuur en Techniek, Kunstzinnige oriŽntatie
Competenties
CreŽrend vermogen, Reflectief vermogen, Onderzoekend vermogen, Vermogen tot samenwerken, Onderzoeken en toepassen
Totale kosten
€99,00
Bijkomende materiaalkosten per deelnemer
€1,00
Culturele discipline
Media
« Terug naar overzicht