MENU

DJ Workshop

Dit is helaas niet zoals vele denken een Cd-tje aanzetten en geld verdienen! Nee het "echte Dj'en is een vak! Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van het mixen. Nu zul je misschien denken aan hoe makkelijk dit zal zijn, schuifje open, andere schuifje dicht en je hebt een nummer aan elkaar gemixt. Maar wij gaan dat toch even iets anders doen!  

Wat gaan we doen?
Komen de termen als: pitch control, beat matching, EQ'ing, Color FX, Beat effects en nog een tal van deze termen jou niet bekend voor maar zou je het maar wat graag leren dan is dit de uitgelezen mogelijkheid.
In deze workshop leer je wat deze basis principes zijn en hoe je ze kunt combineren om uiteindelijk een vette mix te maken. 
Ook leren we je hoe muziek wordt gemaakt en wat globaal de opbouw is bij de hedendaagse dance muziek. Door bepaalde elementen te leren herkennen zal het mixen een stuk gemakkelijker gaan. Uiteraard gaan we ook het gehoor testen, want kun jij horen of de platen gelijk lopen of niet? En zo niet...wat moet je doen om dit op te lossen? Dit alles en meer leer je tijdens een super leuke en leerzame DJ workshop.

In de basis zal deze workshop gegeven worden met cd-spelers maar uiteraard is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de oldschool variant met het warme geluid van: "de zwarte schijf", "de 12" oftewel het oude vertrouwde vinyl!

 

Details van de activiteit

Binnen/buitenschoolse activiteit
Beide
Lesduur
3
Maximaal aantal kinderen
12
Minimaal aantal kinderen
3
Doelgroep klas
Groep 8, Klas 1, Klas 2, Klas 3 en hoger
Beschikbare tijden
Het gehele schooljaar, Vrijdagmiddag
Kerndoel
Kunstzinnige oriŽntatie
Competenties
CreŽrend vermogen, Leren openstellen en kijken, Onderzoeken en toepassen, Zelf iets leren maken
Totale kosten
€250,00
Culturele discipline
Muziek, Media
« Terug naar overzicht